Za zemljište u zrenjaninskoj zoni Jugoistok 42.000 evra

Bez autora
Jul 25 2013

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i izvršni direktor za finansije kompanije Gomeks Dragan Ranisavljević potpisali su danas Ugovor o prodaji građevinskog zemljišta tom preduzeću u zrenjaninskoj Industrijskoj zoni Jugoistok, vredan 42.000 evra. Kompanija Gomeks u redovnom postupku konkurisala je za kupovinu zemljišta površine 4.800 kvadratnih metara, na kome će u septembru početi da gradi distributivni centar. Procenjena vrednost tog ulaganja između 700.000 i milion evra, u zavisnosti od opreme koja bude nabavljena, a centar bi trebalo da počne da radi do kraja godine. Izgradnja centra treba da omogući bolje snabdevanje mesom i mesnim prerađevinama prodavnica kompanije Gomeks, kao i potrošača.

Za zemljište u zrenjaninskoj zoni Jugoistok 42.000 evraGradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i izvršni direktor za finansije kompanije Gomeks Dragan Ranisavljević potpisali su danas Ugovor o prodaji građevinskog zemljišta tom preduzeću u zrenjaninskoj Industrijskoj zoni Jugoistok, vredan 42.000 evra.

Ranisavljev je novinarima rekao da je kompanija Gomeks u redovnom postupku konkurisala za kupovinu zemljišta površine 4.800 kvadratnih metara, na kome će u septembru početi da gradi distributivni centar.

Ranisavljev je rekao procenjena vrednost tog ulaganja između 700.000 i milion evra, u zavisnosti od opreme koja bude nabavljena, a centar bi trebalo da počne da radi do kraja godine.

Prema njegovim rečima, izgradnja centra treba da omoguci bolje snabdevanje mesom i mesnim prerađevinama prodavnica kompanije Gomeks, kao i potrošača.

On je istakao da će distributivni centar imati pozitivne efekte i za dobavljače te kompanije iz regiona, a da će biti stvorena mogućnost i za otvaranje novih radnih mesta.

Gradonačelnik Bošnjak rekao je da je zemljište u industrijskoj zoni prodato posle mnogo vremena, i izrazio zadovoljstvo što je reč o domaćem investitoru i domaćem tržištu kao i to što će u taj posao biti uključeni i domaći proizvođači.

"Novac koji ostvarimo ovom investicijom biće uložen u uređenje zemljišta i privlačenje novih investitora", rekao je Bošnjak.

Industrijska zona Jugoistok se nalazi u jugoistočnom delu Zrenjanina, u neposrednoj blizini magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, i u njoj već posluje 13 investitora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik